Persimon kalorit ja ravintoarvot

Vaikka persimonien kalorit vaihtelevat hedelmän koon mukaan, keskimäärin yhdessä persimonissa on noin 80 kaloria. Tämä tekee niistä loistavan välipalavaihtoehdon niille, jotka etsivät makeaa herkkua, joka ei ole liian kaloripitoinen. Suurin osa persimon kaloreista tulee hiilihydraateista ja pieni osa rasvasta.

Persimon kalorit

100g tuotetta persimon sisältää:

Kalorit: 73 kcal
Hiilihydraattit: < 1 g
Proteiinit: 16 g
Rasvat: < 1 g

Usein kysyttyjä kysymyksiä liittyen aiheeseen persimon kalorit

Onko Persimon terveellistä?

Persimon on terveellinen kasvis, joka sisältää paljon kuitua, vitamiineja ja makua. Se on hyvä vaihtoehto karkille ja muille herkkuille, koska se on hyvä ja terveellinen vaihtoehto. Persimon sisältää myös paljon A-, C-, E- ja K-vitamiineja, jotka ovat hyviä vitamiineja ihmisille.

Pitääkö Persimon kuoria?

Persimonin kuoriminen on täysin vapaaehtoista, ja se voidaan tehdä joko kuorimaveitsellä tai hyvin kypsällä veitsellä. Persimonin kuoriminen ei ole pakollista, mutta jos haluat, se voi auttaa parantamaan sen makua ja tekemään siitä helpommin syötävän.

Mille persimon maistuu?

Persimoni maistuu yleensä ihmisille omenan, luumun ja taatelin sekoitukselta. Hedelmän maku on kuitenkin kitkerä ja sen syöminen voi olla vaikeaa jollekin. Persimoni sopii kuitenkin hyvin välipaloiksi tai jälkiruokiksi, ja se onkin yksi suosituimmista hedelmistä tällä alueella.

Mistä tietää että persimon on kypsä?

Kataja on kypsä, kun etsit hedelmää, joka tuntuu pehmeältä ja jonka kuoressa on ruskeita täpliä. Hedelmän lihan on oltava silkkistä ja osittain hyytelömäistä. Kypsän persimon maku on mieto mutta erittäin makea, melkein kuin hunaja. Jos pidät makeammasta persimonista, odota, että hedelmän kuoressa on ruskeita täpliä.

Miksi persimon ei kypsy?

Persimonin kypsytys on hidasta, koska se ei vapauta etyleeniä. Etyleeni on kaasumaista ainetta, joka kypsyttää hedelmiä ja vihanneksia. Persimonin kypsyminen vaatii siis muutaman päivän, jotta se saavuttaa parhaan maun ja laadun.

Mistä persimon on kotoisin?

Persimon on kotoisin Espanjasta, kakit Japanista ja sharonit Israelista. Kaikki ovat saman hedelmän eri lajeja. Vaikka tämä tomaattia muistuttava kasvis löytyy yleensä hedelmäosastolta, oikealta luokitukseltaan kyseessä on kuitenkin marja.

Miten Persimon kasvaa?

Persimonin kasvatus on helppoa ja se sopii hyvin aloittelijoille. Persimonin kasvatus aloitetaan siemenestä tai taimesta. Persimonilla on useita säilöntätapoja, ja sitä voidaan kasvattaa sekä ulkona että sisällä. Persimonin kasvatus onnistuu parhaiten, kun se on kasvatettu kuivalla ja aurinkoisella alueella. Persimonin kasvatus vaatii myös hyvän ilmanvaihdon.

Mikä hedelmä kypsyttää muita?

Omena, banaani ja päärynä erittävät etyleeniä enemmän kuin monet muut hedelmät. Niinpä näiden hedelmien jättäminen esimerkiksi raa’an kiivin, persimonin tai avokadon lähelle auttaa raakoja hedelmiä kypsymään nopeammin.