Kurkku kalorit ja ravintoarvot

Kurkut ovat vähäkalorista ruokaa. Yhden kupin annos kurkkuviipaleita sisältää vain 16 kaloria. Kurkut ovat hyvä antioksidanttien sekä C- ja K-vitamiinin lähde. Ne ovat myös hyvä ravintokuidun lähde.

Kurkku kalorit

Kalorit: 10 kcal /100g
Hiilihydraattit: < 1 g /100g
Proteiinit: 1,4 g /100g
Rasvat: < 1 g /100g

Samankaltaisia tuotteita kuin kurkku

Tässä samankaltaisia tuotteita kuin kurkku joista voit olla kiinnostunut.

Tuorekurkku (Keskiarvo)

Kalorit: 10 kcal /100g
Hiilihydraattit: < 1 g /100g
Proteiinit: 1,4 g /100g
Rasvat: < 1 g /100g

Kurkku (Tuorekurkku)

Kalorit: 10 kcal /100g
Hiilihydraattit: < 1 g /100g
Proteiinit: 1,4 g /100g
Rasvat: < 1 g /100g

Kana Fajita: kokojyväleipä, salaatti, tomaatti, sipuli, paprika, tuorekurkku (Subway)

Kalorit: 141 kcal /100g
Hiilihydraattit: 11 g /100g
Proteiinit: 21,5 g /100g
Rasvat: 1,7 g /100g

Subway kinkku 15cm, kokojyväleipä, salaatti, tomaatti, sipuli, paprika ja tuorekurkku (Subway)

Kalorit: 133 kcal /100g
Hiilihydraattit: 8,4 g /100g
Proteiinit: 22,4 g /100g
Rasvat: 2 g /100g

Tuoresalaatti Kurkku (Felix)

Kalorit: 220 kcal /100g
Hiilihydraattit: < 1 g /100g
Proteiinit: 14 g /100g
Rasvat: 18 g /100g

Kalkkuna patonki 15cm kokojyväleipä, salaatti, tomaatti, sipuli, paprika ja tuorekurkku (SUBWAY)

Kalorit: 130 kcal /100g
Hiilihydraattit: 9,7 g /100g
Proteiinit: 20,8 g /100g
Rasvat: 1,8 g /100g

Raikas & maukas tuorekurkkuja (Felix)

Kalorit: 27 kcal /100g
Hiilihydraattit: < 1 g /100g
Proteiinit: 5,8 g /100g
Rasvat: < 1 g /100g

Tuoresalaatti sinappi-kurkku (Felix)

Kalorit: 250 kcal /100g
Hiilihydraattit: < 1 g /100g
Proteiinit: 14 g /100g
Rasvat: 20 g /100g

Usein kysyttyjä kysymyksiä liittyen aiheeseen kurkku kalorit

Montako kaloria on kurkussa?

Yksi kurkku sisältää vain 11 kaloria, joten se on erittäin vähäkalorinen ruoka. Jopa suuri kurkku sisältää vain 50 kaloria.

Onko kurkku terveellistä?

Kurkku on hyvin terveellinen vaihtoehto, koska se sisältää runsaasti kaliumia ja pieniä määriä karotenoideja, A-, K- ja C-vitamiinia. Kurkku on myös hyvä vaihtoehto, koska se sisältää 97% vettä, joten se on hyvin kevyt ja energiaa niukasti.

Onko kurkku hiilihydraatti?

Vastaus on ei. Kurkku sisältää vain vähän hiilihydraatteja, noin 1,4 grammaa 100 grammaa kohden. Kurkkua voi siis syödä ilman, että se lisää hiilihydraattien määrää merkittävästi.

Pitääkö Avomaankurkut kuoria?

Ei ole mitään järkeä kuoria, ei myöskään ulkomaalaista kurkkua. Pesaise kurkku ja se on sen jälkeen valmis syötäväksi. Täytyy lähteä siitä, että kaupassa myytävät elintarvikkeet ovat turvallisia.

Miksi kasvihuonekurkku Kellastuu?

Kasvihuonekurkku Kellastuu voi aiheutua liian miedosta lannoituksesta. Runsaan lehtimassan kasvattava kurkku vaatii paljon ravinteita.

Mikä auttaa kurkun turvotukseen?

On kuitenkin muutama tapa, joilla voi tehdä kurkkukivusta vähän siedettävämmän.Juo riittävästi nestettä. Särkylääke lievittää kipua. Kokeile imeskelytabletteja paikallishoitona. Kurlaa suolavedellä. Herkuttele mehujäällä. Nuku ja lepää. Kokeile nenän avaamista nenäkannulla tai -suihkeella. Hengitä höyryä.

Milloin kurkku on valmis?

Kurkku on valmis kypsyessään tumman vihreäksi. Keltaiseksi tai kellertäväksi mennyt kurkku on jo ylikypsä tai jopa niin yli, ettei siinä ole mitään makua. Käytännössä se on yli-ikäinen. Jos kurkku on maantasossa ja nojaa kosteaan maahan, se saattaa mennä helpommin huonoksi, koska maa on kostea.

Miten tunnistaa Nielupaise?

Nielupaiseen voi liittyä voimakasta, toispuolista kurkkukipua, joka vaikeuttaa nielemistä. Kipu voi myös heijastua korvaan. Potilailla voi olla myös kuumetta ja suurentuneita, aristavia imusolmukkeita.

Onko kurkussa kuitua?

Kyllä, kurkussa on kuitua. Kurkku sisältää runsaasti myös vitamiineja ja kivennäisaineita, mutta vain kohtuudella energiaa.

Pitääkö kurkku pestä?

Ei, kurkku ei tarvitse erityistä pesua, vaan se voi huuhtaista ja sitten käyttää.

Miten säilön Avomaankurkut?

Pese kurkut ja viipaloi ne pitkittäin tai poikittain. Lado kurkkuviipaleet ja valitsemasi mausteet puhtaisiin purkkeihin. Kiehauta mausteliemi ja kaada se kurkkujen päälle. Jäähdytä kurkut, sulje kannet ja säilytä kylmässä. Säilötyt kurkut saavat maustua ainakin viikon viileässä.

Mitä avomaan kurkusta?

Avomaan kurkut ovat kasvikunnan kurkkujen (Cucurbitaceae) heimoon kuuluvia kasveja. Avomaankurkkuja on useita lajeja, ja ne ovat hyvin suosittuja ruoanlaittokasveja. Kurkut ovat hyvin terveellisiä ja sisältävät runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita.

Mitä ruokaa Avomaankurkusta?

Avomaankurkku on maukas ja terveellinen vihannes, joka sopii hyvin monenlaisiin ruokiin. Se on hyvä lisä salaatteihin ja voileivän päälle, mutta kokeile myös muita sesongin kurkkuherkkuja. Ensimmäiset kotimaiset avomaankurkut ilmestyvät vihannestiskille kesäkuussa, ja niitä on hyvin saatavilla syyskuuhun saakka.

Miten kurkku Latvotaan?

Kurkkuja latvotaan yleensä kun ne ovat otettu kiinni kattoon, avomaankurkkuja ei tarvitse latvoa. Kasvihuoneessa kurkkujen sivuversot poistetaan ainakin alhaalta, koska liian tiheä kasvusto altistaa härmälle ja muille kasvitaudeille ja tuhoeläimille. Kurkkuja kannattaa tukea hyvin, koska ne painavat aika paljon.

Miksi kurkku tulee kipeäksi yöllä?

Kurkku tulee kipeäksi yöllä usein nenän tukkeutumisen tai vuotamisen vuoksi. Nenän tukkeutuminen voi johtua esimerkiksi nuhasta, ja vuotaminen voi johtua esimerkiksi sinusista. Kurkkukipu voi myös pahentua yön aikana, jolloin suu aukeaa ja kuivuu. Se johtaa helposti kuorsaamiseen, mikä osaltaan pahentaa kurkkukipua aamuisin.

Miten nielutulehdus hoidetaan?

Nielutulehdus voidaan yleensä hoitaa kotona itsehoitona. Kipulääkkeet ja nielujen huuhtelu lääketieteellisellä suolaliuoksella auttavat usein lievittämään oireita. Jos nielutulehdus on vakava tai sitä esiintyy usein, on kuitenkin syytä hakeutua lääkärin hoitoon. Lääkäri voi määrätä antibiootteja, jos nielutulehdus on bakteereista johtuva. Antibiootit ovat tehokkaimmat hoidettaessa bakteereja, mutta ne eivät auta, jos nielutulehdus on virusperäinen. Jos nielutulehdus on usein toistuva tai vaikeahoitoinen, voidaan käyttää myös muita hoitovaihtoehtoja, kuten leukosyyttien siirtoa tai immunosuppressiivista hoitoa.