Yksittäinen sushipala sisältää yleensä 20-50 kaloria, ja keskimääräinen pala sisältää noin 35 kaloria. sushi on hyvin vähäkalorinen ruoka, ja se on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat laihtua tai ylläpitää terveellistä painoa. sushi on myös hyvä proteiinin ja omega-3-rasvahappojen lähde, ja se voi olla osa terveellistä ruokavaliota.
Sushi kalorit
100g tuotetta sushi sisältää:
Kalorit:150 kcal
Hiilihydraattit: 8,6 g
Proteiinit: 15,4 g
Rasvat: 5,6 g
Samankaltaisia tuotteita kuin sushi
Tässä samankaltaisia tuotteita kuin sushi joista voit olla kiinnostunut.
Sushi, lohi, ilman levää, nigiri (Fineli)
100g tuotetta Sushi, lohi, ilman levää, nigiri (Fineli) sisältää:
Kalorit: 150 kcal
Hiilihydraattit: 8,6 g
Proteiinit: 15,4 g
Rasvat: 5,6 g /
Sushilajitelma 10 kpl Oishii (Leroy)
100g tuotetta Sushilajitelma 10 kpl Oishii (Leroy) sisältää:
Kalorit: 165 kcal
Hiilihydraattit: 6,9 g
Proteiinit: 24,2 g
Rasvat: 4,4 g /
Sushi, tonnikala, ilman levää, nigiri (Fineli)
100g tuotetta Sushi, tonnikala, ilman levää, nigiri (Fineli) sisältää:
Kalorit: 127 kcal
Hiilihydraattit: 10,6 g
Proteiinit: 15,4 g
Rasvat: 2,1 g /
Grillattu lohi nigiri (Itsudemo Sushibar)
100g tuotetta Grillattu lohi nigiri (Itsudemo Sushibar) sisältää:
Kalorit: 158 kcal
Hiilihydraattit: 8,9 g
Proteiinit: 17,8 g
Rasvat: 6,7 g /
Sushi, levärulla, tuoresuolattu lohi, maki (Fineli)
100g tuotetta Sushi, levärulla, tuoresuolattu lohi, maki (Fineli) sisältää:
Kalorit: 154 kcal
Hiilihydraattit: 9,7 g
Proteiinit: 16,9 g
Rasvat: 4,7 g /
Sushi 15 kpl + inkivääri (Sushiart)
100g tuotetta Sushi 15 kpl + inkivääri (Sushiart) sisältää:
Kalorit: 155 kcal
Hiilihydraattit: 7,5 g
Proteiinit: 24,8 g
Rasvat: 1,8 g /
Sushit + lisukkeet (Itsudemo)
100g tuotetta Sushit + lisukkeet (Itsudemo) sisältää:
Kalorit: 153 kcal
Hiilihydraattit: 3 g
Proteiinit: 23 g
Rasvat: 4,8 g /
Lohinigiri sushi (Muu)
100g tuotetta Lohinigiri sushi (Muu) sisältää:
Kalorit: 150 kcal
Hiilihydraattit: 7,5 g
Proteiinit: 20,5 g
Rasvat: 4,3 g /
Sushi, levärulla, kurkku, maki (Fineli)
100g tuotetta Sushi, levärulla, kurkku, maki (Fineli) sisältää:
Kalorit: 84 kcal
Hiilihydraattit: 1,8 g
Proteiinit: 17,4 g
Rasvat: < 1 g /
Fuku sushisetti 12kpl (Lidl)
100g tuotetta Fuku sushisetti 12kpl (Lidl) sisältää:
Kalorit: 179 kcal
Hiilihydraattit: 7,7 g
Proteiinit: 26 g
Rasvat: 5 g /
Sushi, ravun pyrstö, ilman levää, nigiri (Fineli)
100g tuotetta Sushi, ravun pyrstö, ilman levää, nigiri (Fineli) sisältää:
Kalorit: 103 kcal
Hiilihydraattit: 8,4 g
Proteiinit: 15,4 g
Rasvat: < 1 g /
Sushi, levärulla, tonnikala, maki (Fineli)
100g tuotetta Sushi, levärulla, tonnikala, maki (Fineli) sisältää:
Kalorit: 126 kcal
Hiilihydraattit: 9,2 g
Proteiinit: 16,9 g
Rasvat: 1,8 g /
Sushilajitelma 6 kpl Kasvis (Leroy)
100g tuotetta Sushilajitelma 6 kpl Kasvis (Leroy) sisältää:
Kalorit: 135 kcal
Hiilihydraattit: 3,1 g
Proteiinit: 26,9 g
Rasvat: 1,5 g /
California Roll, avocado, kurkku, riisi, rapu (Sushi)
100g tuotetta California Roll, avocado, kurkku, riisi, rapu (Sushi) sisältää:
Kalorit: 155 kcal
Hiilihydraattit: 5,5 g
Proteiinit: 23 g
Rasvat: 4,2 g /
Avokado sushi (Sushi)
100g tuotetta Avokado sushi (Sushi) sisältää:
Kalorit: 92 kcal
Hiilihydraattit: 1,8 g
Proteiinit: 17,7 g
Rasvat: 1,5 g /
Sushiriisi (Riso Pasini)
100g tuotetta Sushiriisi (Riso Pasini) sisältää:
Kalorit: 361 kcal
Hiilihydraattit: 7,4 g
Proteiinit: 78 g
Rasvat: < 1 g /
Sushilajitelma (Vehmaan Maut)
100g tuotetta Sushilajitelma (Vehmaan Maut) sisältää:
Kalorit: 138 kcal
Hiilihydraattit: 3,6 g
Proteiinit: 24,7 g
Rasvat: 2,2 g /
Sushi, munakas, tamago, nigiri (Fineli)
100g tuotetta Sushi, munakas, tamago, nigiri (Fineli) sisältää:
Kalorit: 150 kcal
Hiilihydraattit: 5,1 g
Proteiinit: 20,3 g
Rasvat: 4,9 g /
Sushi (Itsudemo)
100g tuotetta Sushi (Itsudemo) sisältää:
Kalorit: 217 kcal
Hiilihydraattit: 9,2 g
Proteiinit: 22 g
Rasvat: 10 g /
Sushi ginger (Blue Dragon)
100g tuotetta Sushi ginger (Blue Dragon) sisältää:
Kalorit: 16 kcal
Hiilihydraattit: < 1 g
Proteiinit: 3,7 g
Rasvat: 0 g /
Usein kysyttyjä kysymyksiä liittyen aiheeseen sushi kalorit
Onko sushi epäterveellistä?
Sushi on yleensä hyvin terveellinen ruoka, koska se sisältää runsaasti kalaa ja vihreitä vihanneksia. Sushin terveellisyys voi kuitenkin vaihdella suuresti sen mukaan, mitä paloja valitsee. Proteiinin määrä sushiannoksessa voi vaihdella suuresti sen mukaan, mitä paloja valitsee.
Onko Sushissa proteiinia?
Sushissa on kohtuullisesti proteiineja, mutta se ei ole erityisen proteiinipitoinen ruoka. Rasvaa sushiateriassa on vähän, hiilihydraatteja ja proteiineja kohtuullisesti, Laatikainen lisää. Tyypillisessä kahdeksan palan sushilounaassa on noin 470 kaloria.
Paljonko yksi sushi painaa?
Yksi sushipala painaa yleensä noin 30 grammaa, joten asiakkaiden tiedetään tilanneen yli 45 000 sushipalaa yhden viikon aikana.
Mitä ruokia välttää dieetillä?
Ruokavalion tulee sisältää runsaasti kasviksia ja vähän rasvaa. Rasvaa voi korvata kasviperäisellä öljyllä. Proteiinia voi saada kana- tai kalkkunaliemestä. Dieetti ei saa sisältää suuria määriä sokereita. Välttämättömiä ravintoaineita voi saada täysjyväviljasta ja kuiduista.
Saako sushia syödä käsin?
Kyllä, sushia voi syödä käsin. Itse asiassa monissa sushiravintoloissa kokki tarjoilee asiakkaalle sushipalan, jonka voi syödä sormilla. Sushin syöminen käsillä on usein helpompaa ja voi laukaista sushietikettiin liittyvää ahdistusta. Huomaa, että ohueksi viipaloitu sashimi tulisi aina syödä syömäpuikoilla.
Miten sushi tarjoillaan?
Sushi tarjoillaan yleensä soijakastikkeen kanssa. Japanissa sushi dipataan aina kalan puolelta suoraan soijakastikkeeseen – ei riisi edellä. Soijakastike on maun ja rakenteen takia tärkeä osa sushiakin, ja sitä käytetään myös paljon suomalaisten keskuudessa. Lohisushista on tullut myös suosittu ruoka Suomessa, vaikka se ei ole niin arvostettua Japanissa.
Minkä kanssa sushia syödään?
Sushia syödään yleensä puikoilla, sormin tai haarukalla. Soijan ja wasabin voi sekoittaa pienessä kulhossa tai lisätä suoraan sushipalojen päälle. Tämä auttaa makujen tasoittumisessa ja tekee syömisestä helpompaa.
Paljonko sushia per henkilö?
Hyvä määrä sushia on 4-6 kappaletta per henkilö alkupalaksi ja 7-10 kappaletta pääruoaksi. Valitse sushirullia ja -nigiriä, vihannessushia ja äyriäissushia.
Miten tehdä Nigiri?
Nigiri sushi on yksi helpoimmista ja suosituimmista sushityypeistä. Se valmistetaan yksinkertaisesti puristamalla sushiriisiä kämmenelle ja asettamalla päälle lohipala, joka on kuorrutettu wasabilla. Nigiri sushi on yleensä tarjottava vähintään kahtena kappaleena, ja se onkin yksi suosituimmista sushiruoista.
Voiko sushin tehdä edellisenä päivänä?
Edellisenä päivänä tehty sushi säilyy hyvin jääkaapissa tiiviisti leivinpaperiin käärittynä. Sushi on parhaimmillaan kuitenkin tuoreena tehtynä, joten paras aika sushiin on päivä, jolloin haluat sen syödä.
Onko sushi syötävää seuraavana päivänä?
Sushi on yleensä parhaimmillaan tuoreena, joten se kannattaa syödä mahdollisimman pian ostamisen jälkeen. Oikeassa lämpötilassa (0–+6 °C) säilytettynä sushi säilyy 4 vrk, mutta se ei ole yhtä maukas ja tuore kuin heti valmistettuna.
Voiko sushia syödä sellaisenaan?
Sushista on tullut suosittua viimeisen vuosikymmenen aikana, ja sen syömisen yhteydessä on noussut esiin terveysriskejä. Raaka kala sisältää bakteereita ja viruksia, jotka voivat aiheuttaa vakavia sairauksia. Sushiin liittyvän anisakiasis-sairauden aiheuttaa Anisakis simplex -sukkulamato, joka voi tarttua ihmiseen, jos kalaa syö sellaisenaan. Terveysviranomaiset suosittelevat, että sushia syödään kypsennettynä tai kuoritettuna, jotta vältetään mahdolliset terveysriskit.
Voiko tonnikala sushia syödä raskaana?
Elintarvikkeiden turvallisuusviranomaisen FSA: n mukaan raskaana olevilla naisilla ja imettävillä naisilla on sallittua syödä jopa kahdeksaa unssia kalaa tai äyriäisiä viikossa. Tämä sisältää tonnikalan. Pieni määrä alumiinia saattaa imeytyä kalan maksasta raskaana oleville naisille, mutta tämä määrä on niin pieni, että se on turvallista.
Mitä on Nigiri?
Nigiri on yleensä kalaa, rapuja tai muita mereneläviä soikioksi puristetun riisin päällä. Nigirisushina voidaan tarjota myös lihaa, kanaa tai kasviksia. Nigiri on yksi tyypillisimmistä sushilaatuista, ja se onkin erittäin suosittu Japanissa sekä muualla maailmassa. Nigiria on helppo syödä käsin, ja se sopii mainiosti myös illallisen tai lounaan pääruoaksi.
Miten tehdä itse sushia?
Itse tehty sushi on yllättävän helppoa ja nopeaa valmistaa. Tarvitset vain riisiä, vettä, tuorekelmun tai bambumaton, merilevämaton ja graavikirjolohen.
1. Mittaa riisi siivilään. Lisää 4 dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi ilman kantta.
2. Ota kattila pois liedeltä. Anna riisin jäähtyä hetki ja suikaloi graavikirjolohi ja kurkku pitkittäin.
3. Aseta merilevämatto tuorekelmun tai bambumaton päälle. Laita riisiä maton keskelle ja paina tiukasti sormilla.
4. Kääri kelmun tai maton avulla tiukaksi rullaksi. Leikkaa rullasta pieniä paloja ja nauti!
Missä maassa sushi on keksitty?
Sushi on saanut alkunsa Kaakkois-Aasiassa, josta se levisi Japaniin ja lopulta ympäri maailman. 500-luvulla yksi tapa säilöä raakaa kalaa oli laittaa se painavan kiven alle etikalla maustetun riisin kanssa.
Mitä kastiketta sushin päällä?
Sushin kanssa tarjottava kastike on yleensä soijakastike, joka puhdistaa ja neutraloi suun. Garin ja wasabin kanssa se on täydellinen pari sushille.
Onko sushi gluteeniton?
Ei ole olemassa yhtenäistä vastausta tähän kysymykseen, sillä se riippuu suuresti siitä, mitä konkreettisesti tarkoitetaan sillä, että ”sushi on gluteeniton”. Jos tarkoitetaan, että kaikki sushi on gluteenittomia, niin vastaus on ei, sillä esimerkiksi teriyaki-kastikkeet, sekä hoisin- ja misokastikkeet saattavat sisältää gluteenia. Myös joissain tahnoja sisältävissä sushirullissa on voitu käyttää vehnätärkkelystä parantamaan annosten rakennetta.
Mitä juoda sushin kanssa?
Sushityyppejä on useita erilaisia, ja kukin niistä sopii hyvin erityyppisten juomien kanssa. Esimerkiksi sashimi sopii hyvin valkoviinin tai saken kanssa, kun taas nigiri-sushi sopii hyvin oluen tai vihreän teen kanssa. Kun olet epävarma, kysy sushikokilta, mitä hän suosittelee!
Mikä riisi sopii Sushiin?
Mikä tahansa riisi sopii sushiin, kunhan se on keitetty oikein. Sushiriisi tulee olla kypsää, mutta kuivaa, jotta se ei hajoa keitettäessä ja on helpompi käsitellä. Sushiriisin keittämiseen käytetään yleensä japanilaista sushi-riisiä, mutta mikä tahansa riisi käy. Riisi täytyy aina huuhdella hyvin siivilässä. Kun vesi on kirkasta, riisi kaadetaan kattilaan likoamaan noin vartiksi ennen keittämistä.
Mitä kasvis Sushiin?
Kasvissushi on erinomainen vaihtoehto niille, jotka etsivät kevyempää ateriaa tai jotka välttävät lihaa ruokavaliosta johtuvista syistä. Tarjolla on runsaasti kasvispohjaisia täytteitä, kuten ohuiksi viipaloitua kurkkua, porkkanaa, paprikaa, kevätsipulia ja avokadoa. Täytteenä voi käyttää myös hedelmiä, ja sekä kypsä mango että kiivi ovat herkullisia ja ainutlaatuisia. Kylmäsavustettu tofu on myös erinomainen suolainen vaihtoehto kasvissushirullille.
Mikä on Uramaki?
Uramaki on yksi sushin päätyypeistä. Se on maki-sushin versio, jossa riisi on sushin ulkopuolella ja levä sisäpuolella. Uramakin valmistuksessa käytetään tuorekelmua. Lähes aina sushien ohjeissa käytetään sushiriisiä.